Kronärtskocka – ett perfekt tillbehör

 Så trevlig plockmat, kanske aptitretare till midsommar?

kronärtskocka
1 citron
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt

Bryt bort stjälken på kronärtskockan. Tag en stor kastrull och täck kronärtskockan med vatten, pressa i citronen och lägg ner citronen i vattnet, skär ner och lägg i lök och vitlök. Koka upp och låt sjuda i 20-25 minuter. Stick med kniv i botten för att se om den är mjuk, då är den klar. Ta upp och ska gärna i två delar.

Tips – gör ett citron- och vitlökssmör och doppa bladen och njut!

/Nicklas

One thought on “Kronärtskocka – ett perfekt tillbehör

  1. Pingback: Inspiration till påskbordet – smått och gott för hela familjen | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s