Västerbottenpaj


Västerbottenpaj är en klassiker på midsommar och passar perfekt till sillarna. 

6 dl mjöl
250 gr smör
2 ägg
2 tsk salt

350 gr västerbottenost
3-4 dl grädde
3-4 ägg
Salt och peppar

Pajdeg
Mixa smör och mjöl, tillsätt ägg och ev lite salt, mixa till en deg. Ta upp på bordet och blanda ihop för hand till en smidig deg. Klä en pajform ca 22 cm i diameter. Ställ in den i frysen.

Sätt ugnen på 150 grader. Riv osten på den grova sidan på rivjärnet. Knäck ägg i en bunke och häll ner grädde. Salta och peppra efter smak. Vispa ihop.

Ta ut pajskalet ur frysen och strö i osten, jämt fördelat. Häll över äggstanningen. Sätt in i ugnen och grädda i ca 40 minuter. Saknar du färg på ytan så höj värmen på ugnen sista tio minuterna!

001

4 thoughts on “Västerbottenpaj

  1. Pingback: Goda tillbehör till kräftor-kantarellpizza, picklad krondillsgurka, klassisk västerbottenpaj och min levain | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Midsommartips | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Inspiration till påskbordet – smått och gott för hela familjen | 3 kockar 7 kids

  4. Pingback: Inspiration till midsommar | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s