Västerbottenpaj är en klassiker på midsommar och passar perfekt till sillarna.
6 dl mjöl
250 gr smör
2 ägg
2 tsk salt
350 gr västerbottenost
3-4 dl grädde
3-4 ägg
Salt och peppar
Pajdeg
Mixa smör och mjöl, tillsätt ägg och ev lite salt, mixa till en deg. Ta upp på bordet och blanda ihop för hand till en smidig deg. Klä en pajform ca 22 cm i diameter. Ställ in den i frysen.
Sätt ugnen på 150 grader. Riv osten på den grova sidan på rivjärnet. Knäck ägg i en bunke och häll ner grädde. Salta och peppra efter smak. Vispa ihop.
Ta ut pajskalet ur frysen och strö i osten, jämt fördelat. Häll över äggstanningen. Sätt in i ugnen och grädda i ca 40 minuter. Saknar du färg på ytan så höj värmen på ugnen sista tio minuterna!
5 kommentarer Lägg till din