Gubbröra i tunnbröd

Gubbröra är en klassiker på sillbordet.  Här kommer en varation med tunnbröd. Dessutom blir det ett kul sätt att servera på.

4 – 5 tunnbröd
1 burk ansjoviskryddad sill a 500g
5 kokta ägg
1 gul lök
1 – 2 msk Kalles kaviar
En halv kruka gräslök
En halv kruka dill
Salt och peppar

Skär sillen i ca 0,5 centimeter stora tärningar. Hacka lök och ägg. Skär ner gräslök och dill. Tillsätt Kalles kaviar och några varv med pepparkvarnen. Blanda allt, men rör inte för mycket då det lätt blir smet istället för en röra.

Lägg upp tunnbrödet och platta ut röran.


Pensla med ägg på sista biten så det håller ihop. Rulla ihop brödet och plasta in det och lägg i kylskåp. När det sedan börjar bli dags att äta tar du fram rullarna. Ta bort plasten. Värm stekpanna på medelvärme, smält smör och lägg ner rullarna. Rulla dem till önskad färg. Tag av från värmen och skär i lagom tuggbitar.

/Nicklas

4 thoughts on “Gubbröra i tunnbröd

  1. Pingback: Midsommartips | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Trerättersmeny med inspiration av julens smaker | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Inspiration till påskbordet – smått och gott för hela familjen | 3 kockar 7 kids

  4. Pingback: Inspiration till midsommar | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s