Matjesill med ägg och brynt smör

matjesill

En väldigt god och snabb variant på matjesill. Det är det brynta smöret som verkligen sätter smak på hela rätten. Var inte rädd att verkligen låta smöret få färg, färg och doft ska vara nötaktigt.

2 burkar á 200 gr matjessill i bit
1 rödlök, finhackad
1 kruka gräslök, finstrimlad
4 kokta ägg
50 gr kavring
150 gr + 50 gr smör

Skär kavringen i små tärningar, ca 2 x 2 mm. Stek sedan brödtärningarna i 50 gr smör på medelhög värme i ca 5 – 8 minuter till dess att de är knapriga. Strö över lite flingsalt. Häll upp krutongerna på lite hushållspapper så att överflödigt fett torkas bort. Riv äggen på det grova på rivjärnet.

krutonger

Arrangera sillen på ett fat med ägg och lök ovanpå i rader. Strö över krutongerna. Bryn 150 gr smör i en varm stekpanna tills det är nötbrunt, vilket tar ca 3-5 min. Smöret är brynt nät det slutar att låta. Vid servering så häller du det varma brynta smöret över alltihop. Servera med nykokt färskpotatis.

/Fredrik

Alla sillarna hittar du här.

sill-sked

6 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s