Banana pancakes – lazy lördagsplättar med hallon, blåbär och keso

plattar-pa-hog

På helgerna så tycker vi om att lyxa till det och köra lite mysigare och matigare frukostar. Detta är en omåttligt populär rätt hos oss alla, och dessa är dessutom lättlagade. Till och med Lo åt med god aptit när hon fick smaka för första gången.

De plättar som eventuellt blir över plockar vi fram till lunch åt Sixten, som gärna äter en hög igen. Jag brukar använda en plättlagg, men det går självklart att göra dessa i vanlig panna som pannkakor. Det här är även ett bra sätt att bli av med de där övermogna bruna bananerna på. Vi serverar vår plättar med frukt och bär efter säsong, keso och lönnsirap.

hallon-blabar

2 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker, (gärna bourbon eller hemgjort)
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
30 gr smält smör
2 – 3 st mogna bananer
1 nypa salt

Blanda ihop de torra ingredienserna först, mixa sedan (med handmixer) samman med resterande ingredienser till en slät smet. Stek i smör på medelhög värme, vänd när det börjar bubbla på översidan och du ser att plättarna satt sig, tar ca 1-2 minuter per sida.

/Fredrik Strandberg

plattlagg
Du ser att det är dags att vända på plättarna/pannkakorna när de svält lite, vilket tar ca 1 – 2 minuter.

plattar-bord

fredrik-plattar7 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s