Fråga kocken – tryffelmajonäs

Vi har fått en fråga av @monikalindquist som vill veta hur en gör tryffelmajonäs. Här kommer ett recept på en snabbvariant. Receptet ger ca 3,5 dl majonäs men det är svårt att göra en mindre mängd eftersom ägg är svårt att dela.

Har du en fråga?  Tveka inte att maila oss på 3kockar7kids@gmail.com.

1 ägg
1/2 msk dijonsenap
1 msk sherryvinäger
2,5 dl matolja
0,5 – 1 tsk tryffelolja/färsk tryffel
salt och peppar

Knäck ägget i en smal och hög bunke som passar till din handmixer, tillsätt senap och vinäger. Börja mixa, tillsätt oljan i en stråle och mixa hela tiden. Mixa ner tryffeloljan och smaka upp med salt och peppar. Om du kommit över färsk tryffel så riv ner tryffeln.

Lycka till!
/Fredrik

tryffel-2

tryffel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s