Tips för fast och god fisk – snabbrimma innan tillagning

torsk

För att få en fastare och saftigare fisk så brukar jag alltid rimma fisken i 10 minuter i en 10 % rimlag. Jag har alltid en färdig rimlag i kylen redo att användas.

Grundrecept rimlag
Koka upp 1 dl salt och 3 dl vatten i en kastrull så att saltet löser sig. Ta av från värmen och tillsätt 7 dl iskallt vatten. Ställ in i kylen. När lagen är kylskåpskall så är den klar att användas.

När du ska rimma så lägger du fisken i en bunke och täcker med rimlag och låter det ligga i 10 minuter. Plocka sedan upp fisken och lägg i iskallt vatten. Tag upp ur vattnet och torka torr på hushållspapper eller handduk. Tillaga fisken som vanligt.

På detta vis så blir fisken fast och fin i köttet och får en bra grundsälta. Det är viktigt att du använder ny rimlag varje gång, den du använt häller du ut. Använder du väldigt små och tunna fiskfiléer så behöver du minska ner på tiden som de ligger i rimlagen, 10 minuter är en rikttid.

Lycka till!
/Fredrik Strandberg

6 thoughts on “Tips för fast och god fisk – snabbrimma innan tillagning

  1. Pingback: Ugnsbakad torsk, äppelcoleslaw och lättbrynt gurka | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Torsk med ägg och räkor | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Ugnsbakad torsk med potatispuré smaksatt med basilika och citron, serveras med varm tomatsallad | 3 kockar 7 kids

  4. Pingback: Torsk med misomajonäs, riven pepparrot och rostad broccoli  | 3 kockar 7 kids

  5. Pingback: Torskrygg med salsa verde, sparris & tomatragu samt färskpotatis  | 3 kockar 7 kids

  6. Pingback: Skreirygg med tomat, kronärtskocka och olivolja  | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s