Tomatgratinerad grönsakscannelloni

Idag är det måndag och då kör vi på en helt vegetarisk rätt som är populär hos alla i familjen. Pasta i alla former verkar alltid gå hem hos oss, till och med Lo åt med god aptit efter att vi hade mixat lite av maten med mixerstav. Grönsakerna till fyllningen kan självklart varieras efter smak och säsong.

DSC_3565

Fyllning

1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1/2 normalstor zucchini
200 gr champinjoner
250 gr cocktailtomater (1 ask)
1 st mozzarella
Olivolja
1/2 kruka basilika, använd både blad och stjälk
salt och peppar
8 st färska lasagneplattor, (brukar vara en förpackning)

Sätt ugnen på 225 grader varmluft.

Hacka löken, riv vitlöken, och tärna sedan zucchinin och champinjonerna. Dela tomaterna på mitten, strimla basilikan och riv mozzarellan på det grova på rivjärnet.

Värm en stekpanna med olivolja på medelhög värme. Börja med att fräsa löken, tillsätt sedan champinjoner, zucchini och vitlök, fräs i ca två minuter. Tillsätt tomaterna och stek under omrörning i ca 5 minuter. Tag sedan av från värmen och tillsätt mozzarella och basilika under omrörning. Låt svalna lite.

Fördela fyllningen på pastaplattorna och rulla ihop till cannellonis.

Tomatsås
1 burk soltorkade tomater, ca 120 – 150 gr avrunnen vikt
3 normalstora färska mogna tomater, ca 400 gr
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl hemlagad ketchup
1/2 kruka basilika, använd både blad och stjälk
Salt och peppar
Häll av de soltorkade tomaterna och pressa ur oljan. Mixa alla ingredienserna i en blender till en sås.

80 gr riven ost

basilika

Häll hälften av såsen i en ugnsfast form som är anpassad i storlek till canelonnin. Lägg i cannellonin och häll resterande sås ovanpå, strö över osten. Ställ in i ugnen 20 min.

Vi serverade med en sallad på hemmaodlad rucola, gurka, morot, rödlök och rostade pumpakärnor. Till det hade vi en rucolaolja som du kan hitta receptet på här.

/Fredrik

sallad

2 thoughts on “Tomatgratinerad grönsakscannelloni

  1. Sjukt god och inte så svår tyckte jag som lagar med en unge på armen/golvet. Blev gott även med köpe-ketchup!

    Gilla

  2. Pingback: Årets första veckomatsedel | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s