Grillat sidfläsk med Karl-johansvampstortellini och grillade grönsaker

En rätt som kräver lite planering, men som är grymt snabb vid servering. Kräver lite tajming!

1 kg rimmat sidfläsk i bit
Färsk pasta för 4 personer. Vi hade från märket due santi och valde tortilini med Karl-johansvampsmak.
200 gr smör, rumstempererat
Vårlök, tomat, morot i mängd efter önskemål
ljus maizenaredning

Köttet körde vi dagen innan, medan vi var på jobbet. Då blev det 6 timmar i ugnen i 70-80 grader. Du tar hela paketet utan att öppna den och lägger in i ugnen. När den är klart låter du den svalna. Lägg sedan i kylskåpet och ta fram den vid tillagningen av hela rätten. Det går ju också bra att äta det direkt såklart!

Klipp upp platsen runt köttet och lägg gelén/buljongen i en gryta, det är grunden till såsen. Skär köttet i portionsbitar, skär grönsaker i bitar och drissla olivolja över, samt lite svartpeppar. Koka upp gelén/buljongen och smaka av. Den är salt men om du vill kan du späda den lite med vatten. Red den lätt med ljus maizenaredning.

Koka upp pastavattnet med salt.

Nu gäller det att tajma så allt blir klart samtidigt. Grilla köttet med svålsidan ner till en början, köttet är tillagat så det ska bara värmas och få rejält med yta. Grilla grönsakerna. Lägg upp i en form och täck med folie. Lägg ner pastan i vattnet och samtidigt mixar du ner smöret i buljongen, lite i taget. Häll av pastan och allt är klart att servera!

Låt det smaka/ Nicklas


4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s