Pasta cavatappi med siciliensk pesto och parma

Pastamåndag!!! Det har blivit lite en vana att vi har pasta på måndagar. Enkelt och gott och man vet att barnen äter pastan i alla fall! Lite kul med en variant till den mer traditionella peston.

IMG_0040

120 gr skalad sötmandel
400 gr tomat, ca 4 tomater
125 gr parmesan
1/2 tsk sambal olek eller en halv färsk röd chili
4 sardellfiléer
1 kruka basilika
2 klyftor vitlök
1-2 dl olivolja
Salt och peppar

IMG_0051

Mixa mandel, parmesan, vitlök, sardeller och basilika till en gryning massa i en matberedare. Skär ner tomaterna i bitar och fortsätt mixa. Späd sedan massan med olivoljan och ha då mixern igång hela tiden och tillsätt i en jämn stråle. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Blir peston för tjock, späd den med lite av vattnet från pastakoket.

Koka pasta i önskad mängd, ca 400 gr till 4 personer. Servera peston till och lägg till det ni önskar. Torkad skinka, oliver, rucola, hyvlad parmesan, färska tomater, grillat kött. Ja variationerna kan vara många!

/Nicklas

IMG_0044

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s