Äpple- och kanelgranola med bovetecrisp

003

Min fru gjorde nyligen en jättegod granola till frukostfilen. Vi har bovetecrispen för sig att strössla över, då alla inte uppskattar den. Bovetet ska blötläggas, så gör det på morgonen eller kvällen innan. Ingredienserna till granolan kan du såklart variera och ha i det som just du gillar.

Bovetecrisp
500 gr helt bovete
1 msk kanel
1 msk malen kardemumma

Blötlägg bovetet i rikligt med vatten. Låt stå minst 6 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av blötläggningsvattnet och skölj bovetet i en sil. Häll upp på en plåt och rör runt med kryddorna. Rosta sedan i cirka 45 minuter. Gör under tiden granolan.

Granola

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
2 dl sötmandel
2 msk kanel
2 dl koncentrerad äpplejuice
2 msk rapsolja

Efter rostning:

1 dl torkade tranbär
1 dl chiafrön
1 dl puffat dinkel
1 dl linfrön
1 dl kokosflarn

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, sötmandel och kanel  i en långpanna. Häll på äpplejuice och rapsolja och blanda runt. Rosta i ugnen ca 35 minuter. Ta ut och blanda lite då och då. Granolan ska bli lite rostad och inte mjuk.

Blanda i övriga ingredienser när granolan svalnat.

007

7 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s