Ikväll är det dags för Eurovision Song Contest och vi håller såklart tummarna för Måns och pimpar med ballonger och vimplar! Här kommer ett klockrent snackstips – smaksatta popcorn! Popcorn är lätt att ha hemma och kan varieras i oändlighet. Här kommer några alternativ som passar både barn och vuxna. Recepten är beräknade för en halv påse micropopcorn.
Karamellpopcorn
Koka 2 dl socker och saften från en halv citron till dess det karamelliseras och blir nötbrunt. Det tar ca 5 minuter på näst högsta värmen. Var försiktig så att det inte bränns vid, och att inte heller du bränner dig. Karamellen blir jättehet. Ta av från värmen och vispa ner 25 gram kallt smör och en nypa salt. Rör runt med popcornen. Häll ut karamellpopcornen på ugnspapper på en plåt. Låt svalna.
Koka sedan rent kastrullen genom att ha i nytt vatten och koka i några minuter till dess karamellen löst sig. För att få rent bunken som du blandat i så koka upp vatten och häll i.
Tryffelpopcorn
Blanda 5 droppar tryffelolja med 25 gram smält smör. Rippla över popcornen. Skaka runt.
Rökt paprika
Skaka runt popcornen med salt och en halv tesked rökt paprikapulver.
Parmesanpopcorn
Finriv 20 gram parmesan (nästan pulveriserat), och finriv även skalet från en halv citron. Smält 25 gram smör. Blanda upp de varma popcornen med parmesan, citron och smör. Salta.
Trevlig lördag!
/Fredrik Strandberg
3 kommentarer Lägg till din