På helgerna så brukar vi göra lite roligare och lyxigare frukostar. Denna äggröra är en storfavorit hos Sixten som kan äta hur mycket som helst. Ingen riktig helg utan äggröra!
Tips! Hemligheten med en bra och krämig äggröra är att låta den gå länge på låg värme och hela tiden röra. Jag använder en teflonpanna och en silikonslickepot som tål värme.
8 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
1 stor vitlöksklyfta
Salt och peppar
20 gr parmesan
Smör
Blanda ihop ägg, grädde, salt och peppar. Smält smöret på medelvärme i en teflonpanna, riv ner vitlöken och låt den fräsa nån minut, slå i äggblandningen och rör runt med en silikonslickepot. Fortsätt röra på låg värme tills äggröran satt sig lite och blivit krämig, riv ner parmesanosten och servera på toast.
4 kommentarer Lägg till din