Mergueze med mungbönor

merg hel rätt

400 gr mergueze
2 dl mungbönor
1 gul lök
2 vitlök
50 gr smör
Skal & saft från 1 citron
3 msk balsamico
2 msk mild soya tex tamari
3 dl vatten
1 msk kalvbuljong
1 tsk torkad dill
Ev timjan
Salt och peppar
120 gr champinjoner
150 gr tomat
120 gr gurka

råvaror

champs

Blötlägg bönorna i ljummet vatten ca 1 timme (eller för bäst resultat blötlägg i kallt vatten redan dagen innan). Koka sedan bönorna i ca 10 minuter. Är bönorna inte blötlagda tar det ca 20-25 minuter. Hacka och fräs lök, vitlök och bönor i ca 50 gram smör. Skala en citron med potatisskalare, var försiktig så inget av det vita kommer med.

Lägg ner citronskal, dill, ev lite timjan, slå på balsamico, soya och kalvbuljong. Späd med vatten och låt puttra i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Skär under tiden ner gurka, tomat och svamp. Stek mergueze och svampen som är delade på hälften i en separat stekpanna. Precis innan servering läggs grönsaker, svamp och korv i grytan. Låt det bli lite varmt och servera.

Kanske inte rätten som barnen jublar över, vi bytte ut mergueze mot vanlig korv till dem och de fick smörgås till. Vi vuxna tyckte det var väldigt gott.

/Nicklas Larsson

sammansatt nicklas

2 thoughts on “Mergueze med mungbönor

  1. Pingback: Veckomatsedel v. 11 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Sveriges 10-i-topp vardagsrätter 2016 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s