Måndag betyder pasta! En pastarätt som hänger med sedan min tid på il conte. Där gjorde vi den alltid på gödkalv, men jag har valt att använda kycklingfilé. Ingen favorit hos Filip då pastan var blandad, medan Ellen gav rätten godkänt!
600 gr tunt skivad kycklingfilé
400 gr penne pasta
250 gr krossad tomat (av bra kvalité)
1 gul lök, finhackad
sambal oelek
1 klyfta vitlök
1 msk koncentrerad kycklingbuljong
3 dl vatten
1 nypa socker
Salt och peppar
2 mozzarellabitar
1 burk körsbärstomater
1/2 kruka basilika
Börja med att sätta på pastavattnet. Fräs sedan lök och vitlök i olivolja i en gryta med lite högre kant. Slå på krossade tomater. Tillsätt kycklingbuljong och späd upp med vatten, ca 3 dl. Smaka av med sambal, salt, peppar och en nypa socker. Såsen får gärna vara lite chunky.
Medan pastan kokar kan du passa på att göra mozarellasalladen. Skär ner allt och krydda med salt, peppar och olivolja.
Koka pastan nästan klar och häll av vattnet. Häll sedan ner pastan i tomatsåsen och låt puttra klart. Stek kycklingen i smör och lite olja på hög värme. Salta och peppra. Tänk på att det går fort, så bara någon minut per sida.
/Nicklas Larsson
10 kommentarer Lägg till din