Chokladbollens dag – tips och variationer

Ni vet väl om att det är chokladbollens dag idag? Chokladbollar är perfekt att baka med barnen. I med ingredienserna och sedan är det bara att gegga loss.

För att göra chokladbollarna lite mer ”vuxna” är ett tips att ha i lite havssalt i kokosen, alternativt att ha i lite chiliflakes, en rökig whiskey eller apelsinskal i själva smeten. Det är även gott att finkrossa några turkiska peppar och blanda i det tillsammans med en knivsudd salt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det är ju så lätt att dela på smeten så att alla kan få sin favorit!

Tips! Lägg in smeten en stund i frysen så är det lättare att rulla.

IMG_6686

Havrebollar

Dessa bollar är något ljusare.

250 gr smör
3 dl socker
1 msk kakao
1 msk kaffe
1 dl marsanpulver
1 dl vatten
8-10 dl havregryn
kokos att rulla i

Chokladbollar

100 gr rumstempererat smör
1,5 dl socker
3,5 dl havregryn
en nypa vaniljsocker
3 msk kakao
en slatt kaffe (gärna starkt)

Rulla i pärlsocker eller kokos.

DSC_1868
DSC_1836

3 thoughts on “Chokladbollens dag – tips och variationer

  1. Pingback: Veckomatsedel v. 13 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel 11 mars | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s