Tidigare i veckan gjorde jag ett inlägg på instagram, när jag gjorde ketchup på jobbet till helgens stora grillevenemang. Jag fick då frågan om recept på det och det delar jag självklart med mig av!
8 st tomater
lite salt
1 dl socker
3 msk honung
0,5 dl rödvinsvinäger
0,5 dl balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
Dela tomaterna i halvor och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Strö på salt och sätt in i ugnen på 75 grader i 2 timmar. Smält socker och honung i en kastrull och låt det karamellisera, alltså få lite färg. Tillsätt övriga ingredienser, inklusive tomaterna och koka på medelhög värme utan lock i ca 30 min. Mixa allt fint och smaka av med salt. Passera sedan genom en finmaskig sil. Frys gärna in i mindre burkar, så kan du ta fram lite i taget, då hållbarheten inte är lika bra som köpt ketchup.
Enjoy!
/Rikard Wicklund
2 kommentarer Lägg till din