600 gr laxfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ chili
3 stora potatisar
2 morötter
1 burk krossade tomater
1 msk misopasta (alternativt buljong motsvarande ½ buljongtärning)
1 broccolihuvud
rödvinsvinäger (vitvinsvinäger går också bra)
en timjankvist
1 lagerblad
salt och peppar
Vitlöksgräddfil
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Skär potatis och morötter i grova bitar och hacka lök, vitlök och chili. Skär broccolibuketter (spara stjälken att hyvla tunt i en sallad eller till broccolisoppa). Fräs lök, vitlök och chili. Ha i potatis, morötter, krossade tomater, misopasta, timjan och lagerblad. Låt puttra ca 15-20 minuter (eller tills potatis och morötter är mjuka), gärna under lock. Skär under tiden laxen i grytbitar, salta och peppra. Smaka av grytan med vinäger, salt och peppar. Lägg i broccoli samt lax i grytan och lägg på locket. Låt stå i 3 minuter och servera sedan med gräddfil blandad med 1 riven vitlöksklyfta, salt och peppar samt ett gott bröd till.
/Rikard Wicklund
3 kommentarer Lägg till din