3 kockar 7 kids – vad är det?

3 kockar 7 kids är just det: 3 kockar och deras 7 kids.

Här på bloggen delar tre kockar med sig av den mat som de lagar i vardagen. Ledorden är enkelt, snabbt och gott. Kockarna är Rikard Wicklund, Nicklas Larsson och Fredrik Strandberg, och de uppdaterar bloggen en vecka var. Varje vecka kommer det presenteras goda vardagsrätter som är lättlagade. Ibland är rätterna i form av storkok, och ibland kan förberedelser kvällen innan komma att behövas. Vår ambition och förhoppning är att rätterna inte ska ta allt för lång tid och att de inte ska vara krångliga med allt för många moment. Om inget annat framgår är recepten beräknade för fyra vuxna.

DSC_1287We do not want to preach. Ekologiskt, närodlat, råvaror från bonden next door? Självklart anser vi att ekologiska produkter är att föredra av fler orsaker. Som alla hantverkare vill vi ha bra grundråvaror att arbeta med så att slutprodukten blir så bra som möjligt. Var och en gör naturligtvis som den vill, och det ska inte glömmas bort att det är en kostnadsfråga. Vi skriver därför inte ut i recepten om varorna är ekologiska eller inte, eller att äggen kommer från frigående höns om det inte är viktigt av något skäl. Där vi anser att det går att ta genvägar genom färdiga produkter så framgår det av recepten.

Utöver vardagsmaten kommer det även att presenteras en del tips och trix, samt annat som produceras hemma i köken hos oss. Ni kommer få följa med på våra återkommande bruncher. Fantastiska tillställningar som bland går helt över styr när barnen stojar och blomkrukorna flyger (sist gick två krukor).

Idén till bloggen föddes under Fredriks frus föräldraledighet. Sara tyckte det saknades en blogg som inspirerade familjer med maten i vardagen. Precis som vilken familj som helst tryter även en kock(fru)s inspiration emellanåt. Och precis som i vilken annan familj som helst serveras det färdigköpta köttbullar och falukorv lite för ofta för att samvetet ska vara rent. Framförallt när barnen matvägrar allt annat, och en på allvar tror att skörbjuggen kommer när som.

Välkommen att hänga på i vår vardag och låta dig inspireras! DSC_1046

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s