Curryrostade kycklinglår, mango och glasnudlar

En uppskattad rätt här hemma. Sixten älskar mango och pasta, så glasnudlarna blir lite som asiatisk spaghetti. Att sen få äta kycklingen med händerna är lycka. Har du ingen färsk mango eller vill att det ska gå lite snabbare så kan du använda fryst tärnad mango. Du kan även använda kycklingben där det bara är övre delen av låret, det går också lite snabbare.

image

Kycklinglår, ca 350 gr per person
1 msk curry
1 lime, saften
1 msk matolja
1 msk flingsalt

Dela kycklinglåret på två genom leden. Innan du pressar limen så riv skalet fint och använd till mangosalsan. Blanda samman olja, curry, limesaft och salt. Gnid in kycklingen med detta. Rosta av i 250 graders ugn ca 15 -20 minuter till en innertemperatur på 80 grader invid benet. 

image

Mangosalsa
1 stor eller 2 mindre mango
1/2 stor gurka
1 lime, det fin rivna skalet, saften använder du till kycklingklubborna
1-2 msk sweet chilisås, beroende på önskad styrka
1/2 msk japansk soja

Tärna mango och gurka i lika stora bitar, blanda upp med resterande ingredienser till en salsa. 

Nudlar
1 paket glasnudlar, 100- 150gr
3 stora morötter
50 gr babyspenat
2 msk japanssoja
1 lime, saften
1 msk olivolja

Koka upp en stor kastrull med vatten, lägg i nudlarna och dra av från värmen och låt dom dra i 2 minuter, häll av. Blanda samman soja, limesaft och olivolja och blanda nudlarna med dressingen.

Riv moroten på det grova på rivjärnet, riv den på längden så det blir lite längre bitar och blanda med nudlarna, riv ner spenaten med fingrarna i nudlarna, blanda runt.

/Fredrik Strandberg

image

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s