En väldigt snabb och god fiskrätt, om du kör in fisken när du fått på potatisen så är allt klart så gott som samtidigt. Grönsaksnudlarna kan du variera med lite mer eller andra grönsaker efter smak. Detta är ett snabbt sätt att göra grönsakerna på som barnen uppskattar då det är lite nudelkänsla.
600 gr benfri sejfilé
olivolja
salt och peppar
Lägg fisken i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Salta och peppra fisken. Kör in fisken i 15-20 minuter på 120 grader. Fisken ska ha en innertemperatur på 44 grader.
Vinägrett
100 gr smör
2 msk balsamicovinäger
salt och peppar
Lägg smöret i en varm panna och låt det bli nötbrunt, tag av värmen och slå i vinägern, salta och peppra.
1 stor morot
1 gurka
1 citron
potatis, ca 800 gr
Hyvla moroten och gurkan med en potatisskalare till nudlar.
Servera fisken med ex. kokt potatis samt citron och grönsakerna. Slå vinägretten över både fisk och grönsaker.
/Fredrik Strandberg
5 kommentarer Lägg till din