Ugnsbakad sej med brynt smörvinägrett och hyvlade grönsaker

En väldigt snabb och god fiskrätt, om du kör in fisken när du fått på potatisen så är allt klart så gott som samtidigt. Grönsaksnudlarna kan du variera med lite mer eller andra grönsaker efter smak. Detta är ett snabbt sätt att göra grönsakerna på som barnen uppskattar då det är lite nudelkänsla.

DSC_0719

600 gr benfri sejfilé
olivolja
salt och peppar
Lägg fisken i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Salta och peppra fisken. Kör in fisken i 15-20 minuter på 120 grader. Fisken ska ha en innertemperatur på 44 grader.

VinägrettDSC_0689

100 gr smör
2 msk balsamicovinäger
salt och peppar
Lägg smöret i en varm panna och låt det bli nötbrunt, tag av värmen och slå i vinägern, salta och peppra.

1 stor morot
1 gurka
1 citron
potatis, ca 800 gr
Hyvla moroten och gurkan med en potatisskalare till nudlar.

Servera fisken med ex. kokt potatis samt citron och grönsakerna. Slå vinägretten över både fisk och grönsaker.

/Fredrik Strandberg

nudlar

4 thoughts on “Ugnsbakad sej med brynt smörvinägrett och hyvlade grönsaker

  1. Pingback: Veckomatsedel | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 30 | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Inspiration till matplaneringen | 3 kockar 7 kids

  4. Pingback: Veckomatsedel v. 43 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s