Lammfärsbiffar med rostade rotsaker och getostcrème

Börja med rotsakerna. Rätten är då klar när rotsakerna tas ut ur ugnen. Morot och palsternacka är söta, vilket barn ofta gillar.

DSC_1581

Rotsaker

3 stora morötter
4 palsternackor (ca 500 gr)
8 mandelpotatisar
olivolja
salt
peppar

Dela potatisen, morötterna och palsternackorna i ungefär lika stora bitar. Det går naturligtvis bra att byta ut mot andra rotsaker beroende på vad som finns hemma. Är rotsakerna späda behöver de inte nödvändigtvis delas, vilket spar tid. Ringla över olivolja, salta och peppra. In i ugnen på 225 grader i 20 minuter eller till dess rotsakerna är gyllenbruna och potatisen är mjuk rakt igenom.

Getostcréme

180 gr getost
Ca 2 dl meze yoghurt
honung (ca 1 msk)
salt
peppar

Mixa getost, yoghurt och honung i en matberedare tills massan har blivit en slät crème. Salta och peppra efter tycke.

lammfärsbiffar

DSC_1597

Lammfärsbiffar

600 gr lammfärs
1 ägg
1 msk olivolja
2 msk vatten
4 droppar tabasco
Rivet skal från en citron
1 tsk oregano
2 klyftor vitlök
salt
peppar

Häll ner alla ingredienserna i lammfärsen (vitlöken ska rivas i). Blanda. Forma färsen till biffar och stek på hög värme i olivolja. Kör sedan klart biffarna i ugnen, biffarna ska ha en innertemperatur på 58 grader vilket tar ca 5 minuter beroende på storlek.

/Fredrik Strandberg

3 thoughts on “Lammfärsbiffar med rostade rotsaker och getostcrème

  1. Pingback: Veckomatsedel V 12 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 33 | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Veckomatsedel v 44 med Halloween och höstlovsinspo | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s