En rätt som verkligen gick åt, det var tomt i grytorna. Uppskattas av barn när det inte är blandat. Vi serverade tomat, haricot verts och stekt citron till.
600 gr fisk och scampi
1 burk lätt créme fraiche
halv kruka basilika
1/2 dl rapsolja
1 klyfta vitlök
700 gr potatis
50 gr smör
några dillvippor, hackat
lite salt och peppar
Basilikacréme
Mixa basilika med olja, vitlök, salt och peppar. Blanda ner i créme fraichen. Klart!
Har du inte en mixer så hacka basilikan ordentligt och pressa i vitlöken.
Brynt potatis
Koka potatisen tills den är klar. Häll av vattnet. Bryn smöret och häll ner potatis och dill. Salta å peppra lätt.
Fiskspett
Dela fisken i lagom bitar och trä på spetten. Lägg spetten i smörad form. Stoppa in dem i ugnen. 230 grader i ca 7-10 minuter. Tider beror helt på storleken på fiskbitarna. De får gärna ha en rå kärna när du tar ut dem, de går alltid lite till efteråt.
Tågordning
En kommentar Lägg till