Blodpudding är gott och populärt hos alla oss i familjen. Innan barnen kom så gjorde jag gärna egen, men den tiden finns inte riktigt längre. Istället brukar vi pimpa till den färdigköpta, och på det här viset blir det en betydligt roligare och godare rätt än vad dom flesta kanske förknippar blodpudding med. Vi brukar även servera en snabb sallad på lite strimlad spetskål och ananas till detta.
200 gr frysta lingon
3 msk socker
Blanda ihop lingonen och sockret redan på morgonen. Låt stå ute. Rör i lingonen igen när du kommer hem så att sockret har löst sig ordentligt.
2 pkt blodpudding
3 äpplen i klyftor
2 pkt bacon
Smör att steka i samt ca 100 gr smör att bryna.
Stek baconet, lägg i det i torr panna på medelvärme. När baconet är krispigt så lägg upp det på en tallrik med hushållspapper. Klyfta äpplena och stek i smör tills de är gyllenbruna. Stek blodpuddingen i smör tills den får färg och blir lite knaprig.
Bryn smöret i pannan genom att värma stekpannan på högsta och lägga i smöret i pannan. Smöret är brynt när smöret tystnar och får en nötbrun färg.
/Fredrik Strandberg
6 kommentarer Lägg till din