De här godingarna severar vi ofta med spaghetti, men det är också jättegott till potatismos. Alla tre barnen älskar det! Tar kanske lite för lång tid att göra så här mycket en vardag, men gör en rejäl sats på helgen och frys in så är det bara att ta ut kvällen innan. Superbra snabbmat!
Detta recept ger ca 12 portioner.
Tomatsås
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (av god kvalitet, tex Mutti)
rosmarin
timjan
Hacka lök och vitlök och fräs glansig i olivolja. Häll på krossade tomater och låt koka i ca 20 minuter med en rosmarinkvist och färsk timjan.
Köttbullarna
1600 gr nötfärs
3 st vitlöksklyftor, rivna
Rivet skal från 1 citron
35 g salt
6 st ägg
1 dl mjölk
1 kruka basilika
svartpeppar
Blanda alla ingredienser för hand eller i en hushållsassistent. Rulla bollar aningens större än pingisbollar. Bryn dem i smör och olivolja. Lägg över dem i en stor ugnsfast form och häll på tomatsåsen. Sätt in dem i ugnen på 200 grader ca 15 minuter (köttbullarna får gärna vara lite rosa).
/Rikard Wicklund
7 kommentarer Lägg till din