Kycklinggryta med Karl-Johan svamp och dijonsenap

En enkel och uppskattad gryta med ingredienser som är lätta att ha hemma. Börjar du med att koka riset så är grytan klar när riset är färdigt. Barnen gillar när det är frukt i salladen.

_DSC0027

Grytan

400 gr kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlökar
30 gr torkad Karl-Johan svamp
en skvätt tamarisoja
dijonsenap
4 dl kycklingbuljong
ev. misopasta
2 dl grädde
salt och svartpeppar

Blötlägg den torkade svampen i varmt vatten i ca 15 minuter. Hacka lök och vitlök. Skär kycklingen i valfri storlek. Bryn lök och vitlök i smör och tillsätt sedan kycklingen och låt den få färg. Tillsätt dijonsenap och låt den fräsa med. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Koka i ca 5-7 minuter.

Smaksätt sedan med salt, peppar, en skvätt tamarisoja och eventuellt 1 tsk misopasta.

Smaka av!

Låt det småputtra tills servering. Önskar du en tjockare sås, går det bra att reda till önskad konsistens. Servera med ris.

Äpple- & spenatsallad

äpple
färsk spenat
vit balsamico
svartpeppar

Skär spenat och äpple i strimlor, skvätt över lite vit balsamico och vrid något varv med pepparkvarnen. Blanda och klart för servering.

_DSC0024-2

Smaklig spis!

/Nicklas Larsson

2 thoughts on “Kycklinggryta med Karl-Johan svamp och dijonsenap

  1. Pingback: Rimmad lax med dillstuvad potatis | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 18 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s