En enkel och uppskattad gryta med ingredienser som är lätta att ha hemma. Börjar du med att koka riset så är grytan klar när riset är färdigt. Barnen gillar när det är frukt i salladen.
Grytan
400 gr kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlökar
30 gr torkad Karl-Johan svamp
en skvätt tamarisoja
dijonsenap
4 dl kycklingbuljong
ev. misopasta
2 dl grädde
salt och svartpeppar
Blötlägg den torkade svampen i varmt vatten i ca 15 minuter. Hacka lök och vitlök. Skär kycklingen i valfri storlek. Bryn lök och vitlök i smör och tillsätt sedan kycklingen och låt den få färg. Tillsätt dijonsenap och låt den fräsa med. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Koka i ca 5-7 minuter.
Smaksätt sedan med salt, peppar, en skvätt tamarisoja och eventuellt 1 tsk misopasta.
Smaka av!
Låt det småputtra tills servering. Önskar du en tjockare sås, går det bra att reda till önskad konsistens. Servera med ris.
Äpple- & spenatsallad
äpple
färsk spenat
vit balsamico
svartpeppar
Skär spenat och äpple i strimlor, skvätt över lite vit balsamico och vrid något varv med pepparkvarnen. Blanda och klart för servering.
Smaklig spis!
/Nicklas Larsson
3 kommentarer Lägg till din